קמתם בבוקר ואחרי המון זמן והתלבטויות החלטתם:
הגיע הזמן לשפץ.
מגיע לנו לקום בבוקר למשרד/דירה משודרגת.
אבל עכשיו התעוררה בעיה נוספת, אתם לא יודעים מאיפה להתחיל..
טוב, מזל שאנחנו כאן!
במאמר הקרוב ננסה לעזור ולעשות מעט סדר בערימת המידע, להדגיש את הנקודות החשובות, ולהסיר את החששות בכל הנוגע לשיפוצים בבית.
הסיבות להחלטה לשפץ:
1. טיפול בבעיות שנוצרו ומניעת נזקים נוספים – עובש, רטיבות, מטבח מתפרק, נזק מהשכנים, החלפת מערכת החשמל, עבודות איטום, תשתיות ישנות, ריצוף שבור, תמ”א ועוד.
רוב המקרים בהם נחליט לשפץ יהיו כשלא יהיה לנו ברירה מפאת תקלה טכנית כזו או אחרת.
2. רצון לשדרג ולהתאים את הבית לצרכים משתנים של בני הבית- שינוי חלוקת החדרים, הרחבה ושדרוג הנכס למגורים או להשקעה, הוספת פרקט, שיפוץ חדרי מקלחת, החלפת מטבח או חלונות, בניית קירות גבס, מדפים ועוד.
בקיצור, כשבא לנו לחדש ולשנות את העיצוב או המבנה בבית שלנו.
לקראת תהליך השיפוץ:
תחילה, חשוב לבצע תכנון מקדים המתבסס על הבנת הצרכים, מדידת הדירה לצורך הערכת עלויות מול התקציב ולגבש תוכנית בסיסית של היקף השיפוץ הרצוי.
יש לקחת בחשבון עלויות בלתי צפויות או כאלה שיתווספו במהלך העבודה בעת חישוב התקציב לשיפוץ.
לאחר מכן, אחרי שהחלטתם על המסגרת הבסיסית, יש לבחור בעלי מקצוע:
מתכננים, מעצבים, תפיסה עיצובית, הצרכים שלכם, המבצעים ולאסוף מספר הצעות מחיר.
חשוב לבדוק שהצעות המחיר מפורטות ולא נשארים “חורים שחורים” הניתנים לפרשנות שונה, רצוי לקבל המלצות על בעלי המקצוע ולבקש לראות עבודות קודמות שלהם.
בעת בחירת הקבלן לביצוע העבודה חשוב לוודא שיש לו ניסיון בסוג העבודה שאתם מעוניינים שיבצע, שהוא אחראי על העבודה, על עובדיו ויהיה אחראי גם אם יתגלו בעיות לאחר סיום העבודה.
בשלב זה יש לבדוק אם באפשרותו לספק בעלי מקצוע נלווים כמו אנשי אלומיניום, נגרות, מיזוג, תאורה ועוד, או שעליכם למצוא אותם בעצמכם.
אחרי שנבחרו אנשי מקצוע לביצוע העבודה, חשוב לבצע עמם אישור תוכניות, לעמוד על נושא התזמון, התיאום ושילוב העבודה ביניהם על מנת למנוע עיכובים מיותרים.
מומלץ מאוד לכתוב חוזים עם בעלי המקצוע ובהם נקודות חשובות:
פרטים טכניים, אופן הביצוע והשימוש בחומרים, הגדרת כמויות, קבלת הצעות מחיר מדויקות, הגדרת לוחות זמנים, הגדרת זמני התשלומים, זמן מוגדר לסיום העבודה.
כדאי ליצור טבלה מסודרת של ניהול ההוצאות, כדי לא לחרוג מהתקציב שהוגדר ולקבל תמונה ברורה של ההוצאות לאורך תקופת העבודה.
עבודה מסודרת זה עבודה מוצלחת!
רצוי לשקול לפני תחילת הכניסה לשיפוץ את היכולת והצורך לפנות את הבית ולעבור זמנית למקום אחר. צריך להבין את המשמעויות של הישארות בבית בזמן שיפוץ, חוסר הנוחות ולפעמים עיכוב בעבודה. זו הוצאה שרצוי בחשבון לפני שמתחילים שיפוץ.
המלצה נוספת- לעקוב באופן רצוף אחר התקדמות העבודה ולבדוק שהיא מתבצעת לשביעות רצונכם.
אם ישנן טעויות, רצוי להצביע עליהן במהלך העבודה כשהן ניתנות לתיקון ולא בסוף העבודה, אז התיקון בעייתי יותר ומעכב את סיומו.
ולסיום, התאזרו בסבלנות ותהנו מהתוצאה והשיפוץ המוצלח שאירגנתם.
חברת RADA כאן לעמוד לשירותכם ולייעץ לכם בנוגע לשיפוץ וליווי הפרויקט, ואף נשמח לבצע אותו בעצמנו!